Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Na opravy škôl

Slovensko, 25. 3. 2010 (Verejná správa 6/2010)



V Prešovskom samosprávnom kraji začali vlani s modernizáciou stredných škôl z prostriedkov Regionálneho operačného programu, opatrenie infraštruktúra vzdelávania. V rámci prvej výzvy tu podali 23 projektov, z ktorých trinásť uspelo. Z rozpočtových prostriedkov takto získali bezmála 11 miliónov eur. Bolo to najviac spomedzi samosprávnych krajov na Slovensku. Úspešné boli stredné školy v okresoch Kežmarok, Medzilaborce, Humenné, Bardejov, Vranov, Sabinov a Prešov. Až šesť škôl sa z týchto financií zmodernizuje v krajskom meste. Vo väčšine prípadov ide o zateplenie budov, opravu striech, výmenu okien a znižovanie energetickej náročnosti. Finančne najnáročnejšia je renovácia Gymnázia na Konštantínovej ulici v Prešove, kde projekt na obnovu, ale aj na dostavbu ráta s prostriedkami vo výške 1,8 milióna eur.


V minulom roku vyčlenili na tento účel pre celé Slovensko 410 miliónov eur. Po prvej výzve rozdelili 360 miliónov eur. V druhej výzve, ktorá mala uzávierku koncom augusta, podal Prešovský samosprávny kraj ďalších 26 projektov v celkovej hodnote vyše 29 miliónov eur.


„Znovu sa potvrdilo, že musíme byť dobre pripravení a okamžite reagovať po zverejnení výzvy, kedy je najväčšia šanca na úspech,“ hodnotil postup príslušných orgánov predseda kraja Peter Chudík. Podľa neho sa výsledky tejto práce naplno ukážu už v priebehu tohto roka, keď príjmy samosprávy budú obmedzené a investovať budú môcť najmä tí, ktorí získali financie z európskych fondov. „Môžem však s uspokojením povedať, že sme splnili všetky naše zámery. Boli sme vynikajúco pripravení, čo sa nám vyplatilo nielen pri tomto opatrení,“ uzavrel P. Chudík.


(se)




Späť


Pridať komentár.

Komentáre
Komentár Meno
Dátum
Žiadny komentár nebol pridaný, vyjadrite svoj názor.
 

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.