Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Urobte radosť sebe i deťom a navštívte Bardejovské kúpele a okolie

Dátum: 2017-05-24 11:09:31, Miesto: Bardejov


Obľúbeným cieľom zábavy pre deti sa stali Bardejovské kúpele, mesto Bardejov a ich okolie. Vždy v poslednú májovú nedeľu sa v Bardejovských kúpeľoch pri príležitosti Dňa detí koná rovnomenné podujatie. Tento rok je to už jeho 4. ročník, koná sa 28. mája so začiatkom o 13.00 hod. v areáli pred Kúpeľnou kolonádou. Pripravené sú rôzne atrakcie, ako nafukovací hrad a podobne, ale aj animačné aktivity - maľovanie na tvár, modelovanie balónov a ďalšie atrakcie. Podujatie sa uskutoční za každého počasia a vstup je voľný. Informoval o tom generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov, a. s., JUDr. Ing. Jaroslav Komora.

„Letnú sezónu otvárame na prelome mája a júna niekoľkými zaujímavými kultúrno-spoločenskými akciami. Najnavštevovanejšími z nich sú oslavy Dňa detí a o týždeň neskôr, 2. júna 2017, požehnanie minerálnych prameňov a slávnostné otvorenie kúpeľnej sezóny. Všetky podujatia sa uskutočnia za každého počasia a prvé dve sú zdarma aj pre verejnosť. Tohtoročné jubilejné 20. otvorenie kúpeľnej sezóny je z kapacitných dôvodov iba pre pozvaných hostí. Požehnanie minerálnych prameňov na kúpeľnej kolonáde bude tradične za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. Večerný galaprogram pre pozvaných hostí, obchodných partnerov, klientov kúpeľov a zamestnancov je už len na vstupenky a očakávame účasť okolo 900 divákov, čo je maximálna kapacita areálu,“ povedal J. Komora.

Bardejovské kúpele nie sú len miestom oddychu, liečenia a relaxu. Čoraz častejšie sa do nich chodí za kultúrou. Sú jedným z najlepších miest severovýchodu Slovenka pre strávenie voľného času. Obľubujú ich aj rodiny s deťmi na jednodennú, víkendovú i pobytovú turistiku. K najatraktívnejším podujatiam tohtoročnej kúpeľnej sezóny budú patriť Deň detí, Otvorenie kúpeľnej sezóny, Medzinárodné hudobné leto, Bardejovské kúpeľné dni, Alžbetínsky deň, Pivný festival a Hornošarišský Vínny festival.

Najvýznamnejším počinom kultúrneho leta je MEDZINÁRODNÉ HUDOBNÉ LETO (MHL). Tento rok sa bude konať už 63. ročník tohto podujatia (v dňoch od 3. 7. do 2. 9. 2017). Tento rok kúpele očakávajú dobrú sezónu. Počet návštevníkov i prenocovaní by mal prekonať minuloročné rekordné číslo 24 939 klientov. Prispejú k tomu aj novootvorené, vlani zrekonštruované kapacity v kongresovom hoteli Alexander a v hoteli Alžbeta.

Okrem kultúrno-spoločenských akcií je areál Bardejovských kúpeľov každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Hostia majú na výber z dvoch wellness komplexov. Väčšie Wellness SPA - bazénový a saunový svet je v hoteli Ozón a menšie (bez plaveckého bazénu) je v hoteli Alexander. V komplexe Wellness Spa je možné využiť denne bazén v čase 11.00 -21.00 h. a saunový svet v čase 13.00 - 21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitness, masáže a solárium. V hoteli Alexander je k dispozícii v stredu až nedeľu od 13.00 do 20.30 hod. whirlpool, fínska a parná sauna, ochladzovací bazén, prívalová sprcha, tropická a masážna sprcha, tepidárium, fitness, masáže.

Bardejovské kúpele patria k najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom lôžok k trom najväčším slovenským kúpeľom. Zároveň sa hrdia tým, že patria medzi najstaršie kúpele s najdlhšou tradíciou poskytovania kúpeľných služieb. Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

Severovýchodne Slovensko je veľmi atraktívnym regiónom pre jednodennú, víkendovú i pobytovú turistiku. K najatraktívnejším podujatiam pre deti v meste Bardejov patrí tradičný Bardejovský jarmok. V centre Bardejovských kúpeľov, pred strediskom obchodu a služieb, zas bola vlani vytvorená nová oddychová a športová zóna určená pre najmenších turistov a rodiny s deťmi. Predovšetkým deti sa tešia z atrakcie, ktorá v minulom roku pribudla v meste Bardejov. Ide o bronzovú sochu kata v životnej veľkosti, ktorá od 4. júla 2016 zdobí Radničné námestie Bardejova.

Bardejov je historické mesto zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Právom sa hrdí opakovanými prvenstvami v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska. Dá sa tu obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea. Za návštevu stojí aj Lesnícky náučný chodník ČIERNA MLÁKA v Bardejovských Kúpeľoch, či tamojší Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry. Príjemným cieľom výletov je aj Slnečný Majer – agroturistické zariadenie v Stebníckej Hute (13 km od kúpeľov) a Zborov (9 km od kúpeľov). Z Bardejovských Kúpeľov cez Zborovský hrad je vybudovaný okružný náučný chodník. Bardejov a okolie sú ideálnou destináci

Kontakt: paperlife.sro1@gmail.com

Cena: dohodou

Kategória: Zdravie a krása



Späť na predchádzajúcu stránku.

 
Kategórie inzercie

Auto, moto

Dom, byt a záhrada

Elektronika

Hry a hračky

Hudba, video a knihy

Mobily

Nehnuteľnosti

Oblečenie, obuv a šperky

Počítače a notebooky

Služby

Starožitnosti, hobby, umenie

Šport

Vzdelávanie

Zdravie a krása

Zvieratá

Všetky kategórie

plusPridať nový inzerát

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.