Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Zaujali Slovania

Slovensko, 25. 3. 2010 (Verejná správa 6/2010)



Vlastivedné múzeum v Hanušovciach nad Topľou získalo vlani Výročnú cenu časopisu Pamiatky a múzeá za podujatie Deň starých Slovanov – spoločných predkov. Múzeum ho uskutočnilo vďaka projektu Interreg IIIA Maďarsko - Slovensko - Ukrajina.


Výročné ceny sa udeľovali na hrade Červený Kameň v rámci otvorenia Dní európskeho kultúrneho dedičstva na Slovensku. Prestížne ocenenia odovzdali laureátom už po osemnásty raz, pričom odborníci v oblasti ochrany a prezentácie kultúrneho dedičstva hodnotili sedem kategórií aktivít. Hanušovské múzeum zvíťazilo v kategórii Podujatie - akcia. Jediný reprezentant východného Slovenska sa tak zaradil po boku renomovaných inštitúcií ako Slovenské národné múzeum, Slovenská televízia, Mestské múzeum v Bratislave a ďalšie.


Hanušovskí múzejníci podujatím Deň starých Slovanov demonštrovali myšlienku živého múzea – interaktívneho pôsobenia na návštevníkov. Tí sa vďaka kulisám slovanskej osady a starým remeslám mohli pomyselne vrátiť do 7. až 10. storočia – na začiatok našich národných dejín, zábavnou formou precítiť dobovú historickú atmosféru a zoznámiť sa s vtedy bežnými a dnes už zabúdanými praktickými činnosťami.


Ako povedala riaditeľka múzea a zároveň autorka scenára podujatia Mária Kotorová pri preberaní ocenenia, „udelenie tejto prestížnej ceny je dôkazom, že aj inštitúcie pôsobiace ďaleko od kultúrnych centier, v podstate vo vidieckom prostredí, dokážu zaujímavo a inovatívne uchovávať a prezentovať naše kultúrne bohatstvo.“ Pre múzeum v tomto neveľkom šarišskom mestečku je ocenenie výrazným povzbudením do ďalšej práce.


(se)




Späť


Pridať komentár.

Komentáre
Komentár Meno
Dátum
Žiadny komentár nebol pridaný, vyjadrite svoj názor.
 

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.