Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Študenti a vedci debatovali o životnom prostredí

Trnava, 23. 11. 2006 (TASR)



Priblíženie výsledkov vedecko-výskumnej činnosti v oblasti životného prostredia (ŽP) a krajinotvorby malo za cieľ odborno-popularizačné podujatie Veda, krajina a životné prostredie. V rámci Týždňa európskej vedy a za účasti pracovníkov samosprávy, špecializovanej štátnej správy a vysokoškolských študentov sa uskutočnilo v Trnave.
Záštitu nad ním prevzal minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa, jeho organizátormi bol Ústav krajinnej ekológie SAV v Bratislave, Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a Univerzita sv. Cyrila a Metoda.

Podľa predsedu TTSK Tibora Mikuša je zvýšenie povedomia v oblasti životného prostredia strategickou úlohou pre budúcnosť. "Ochrana životného prostredia nikdy nestratí na význame. To, čo životné prostredie poškodilo, sú technológie, ktoré človek zaviedol v súvislosti s využívaním prírodných zdrojov i tým, že urbanizuje krajinu," povedal. Odpoveďou na túto činnosť sú podľa jeho vyjadrenia technické opatrenia na odstránenie negatív a zachovanie rovnováhy v prírode.

Na podujatí vystúpil bývalý minister životného prostredia László Miklós, ktorý hovoril o krajinnej ekológii v legislatíve ŽP i predseda Učenej rady SAV Fedor Čiampor. TTSK sa prezentoval prostredníctvom riaditeľky Odboru metodiky a riadenia - sekcie regionálneho rozvoja Idy Antipovovej územno-plánovacou dokumentáciou vyššieho územného celku Trnava.

V závere seminára jeho účastníci prijali výzvu, smerovanú k predstaviteľom miestnej samosprávy a štátnej správy na Slovensku pod názvom Trnavská ekologická iniciatíva-Mladé stromy pre Slovensko. Jej podstatou je, aby každý rok za každého zamestnanca vysadili na verejných priestranstvách jeden mladý strom. Podpísali ju zástupcovia organizátorov podujatia a Ministerstva životného prostredia SR. Potom spolu vysadili lipu pred miestom konania konferencie, Krajským úradom na Kollárovej ulici.


Späť


Pridať komentár.

Komentáre
Komentár Meno
Dátum
Žiadny komentár nebol pridaný, vyjadrite svoj názor.
 

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.