Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Dochádzkový systém pre potreby samosprávy a firiem

Slovensko, 2. 12. 2013 ()



Tiež používate dochádzkovú knihu a pri jej prepisovaní strávite hodiny? V dnešnej modernizovanej dobe informačných technológií je potreba sa zamyslieť nad vyšším stupňom spracovania dochádzky. Moderné riešenie v podobe elektronického dochádzkového systému nebolo nikdy dostupnejšie. Firma Biometric spol. s r.o. ponúka najkomplexnejší dochádzkový systém vyznačujúci sa vysokým užívateľským komfortom a vysokou spoľahlivosťou.


Čas sú peniaze


            Pri spracovaní klasickej ručnej dochádzky sa stretávame s problémami ako sú nepresné údaje, zapisovanie viacerých zamestnancov jedným zamestnancom, či manuálne dohľadávanie chýbajúcich údajov v dochádzke, nehovoriac o strate či poškodení dochádzkovej knihy. Riešenie celej režimovej agendy okolo dochádzky teda stojí zodpovedného človeka značné úsilie a množstvo času. Čas, ktorý by mohol využiť oveľa efektívnejšie a účelnejšie.

            Ďalším aspektom je zefektívnenie práce zamestnanca. Bežne to vyzerá tak, že zamestnanec príde do práce, spraví si kávičku, prečíta noviny a rozoberie s kolegom včerajšie televízne noviny, obed netrvá pol hodinu ale hodinu a min. 15 minút pred koncom pracovnej doby je už oblečený a odchádza zo zamestnania. Týmto „okradne“ svojho zamestnávateľa (minimálne) o hodinu práce denne. Nasleduje jednoduchá matematika (1hodina x 22dní = 22 hodín práce) to znamená že pri napr. 10 zamestnancoch do vychádza cca 220 mesačne ktoré zaplatí zamestnávateľ svojim zamestnancom za popíjanie kávy, fajčenie a čítanie novín.

            Tento „stratený“ čas si môžeme jednoducho prerátať na peniaze vo forme priemerného platu zamestnanca a zistíme že investícia do elektronického dochádzkového systému sa nám vráti v priebehu niekoľkých mesiacov.


Kombinácia dochádzkových systémov s inými systémami


            Dochádzkovým systémom teda riešime dochádzku zamestnancov na základnej úrovni. Pre pohodlné spracovanie dochádzky je nutné aby dochádzkový softvér dokázal údaje pretransformovať do vhodnej formy dát, teda aby bol kompatibilný so mzdovými systémami. Táto kompatibilita je jednou zo základných podmienok dobrého dochádzkového systému.

Ďalšou z podmienok je možnosť prepojenia s prístupovým systémom ktorý zabezpečuje kontrolu vstupov a výstupov v objekte. Takto sa dá sledovať skutočnosť „kto je vo firme?“, prípadne „kto je kde?“ pokiaľ je takýto prístupový systém nasadený vo väčšom rozsahu.

Veľkým plusom pre dochádzkový systém je aj možnosť prepojenia so stravovacím systémom a systémom evidencie výrobných operácií. Je teda vodné aby bol elektronický dochádzkový systém modifikovateľný a rozšíriteľný o ďalšie systémy ktoré výraznou mierou prispievajú k efektívnemu fungovaniu inštitúcie či firmy.


Rozhodnutie obstarať si dochádzkový systém


            Každý zamestnávateľ by si mal teda uvedomiť, že len efektívne využitá pracovná doba je prínosom pre firmu, a každý zamestnanec vytvára hodnoty len vtedy ak pracuje, nie vtedy keď je na „fajčovke“. Rozhodnutie zadovážiť si elektronický dochádzkový systém nie je teda otázkou morálnou ale ekonomickou. V konečnom dôsledku tým zabezpečíme pracovné miesta pre ľudí, pretože ak ľudia nepracujú efektívne, klesá tým výkonnosť firmy a konečné štádium môže byť znižovanie stavov ktoré postihne opäť len zamestnanca.



Späť


Pridať komentár.

Komentáre
Komentár Meno
Dátum
Žiadny komentár nebol pridaný, vyjadrite svoj názor.
 

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.