Banskobystrický kraj   Bratislavský kraj   Košický kraj   Nitriansky kraj   Prešovský kraj   Trenčiansky kraj   Trnavský kraj   Žilinský kraj
 VYBERTE KRAJ
Sekcie E-OBCE.sk

Fórum

Firmy v obciach a mestách

Fotogaléria Slovenska

Erby slovenských obcí a miest

Naša ponuka pre obce a mestá

Cenník reklamy na stránke E-OBCE.sk

Úplný zoznam obcí Slovenska

Kontakt



Inzercia

plusPridať nový inzerát


Odkazy na iné stránky

Dochádzkový systém Dochadzka.net <<

Dochádzkový systém Biometric.sk <<



TERRA GRATA, n.o. TOPlist
TOPlist
Signatár Európskej charty bezpečnosti premávky na ceste

Počet sekcií:
11788

Počet fotografií:
9381

 

 

 

Vyhlásenie vlády SR k 15. výročiu vzniku SR: Slovenská republika – bohatá história, pracovití a múdri ľudia, dobrá budúcnosť

Slovensko, 6. 2. 2008 (Verejná správa 2/2008)



Túžby mnohých slovenských generácií po nezávislosti sa naplnili 1. januára 1993 konštituovaním samostatnej a suverénnej Slovenskej republiky. Vláda Slovenskej republiky si váži všetky vlastenecké a politické sily, ktoré sa spojili, aby sme dosiahli tento ušľachtilý a nespochybniteľný cieľ.


Slovenská republika, mladý štát veľmi starého národa starobylých Slovákov, za pätnásť rokov svojej slobodnej existencie naplnila všetky oprávnené očakávania. Kým koniec 20. storočia bol etapou obrovských štátotvorných skokov a plného medzinárodného uznania Slovenskej republiky, začiatok 21. storočia sa nesie v znamení definitívneho ukotvenia Slovenskej republiky v európskych a euroatlantických štruktúrach. Vláda Slovenskej republiky oceňuje širokú verejnú podporu a iniciatívy všetkých politických síl, ktoré sa zaslúžili o vstup Slovenskej republiky do Európskej únie a schengenského priestoru.


Slovenský národ spoločne s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenskej republiky, občania Slovenskej republiky, dali mladému štátu od jeho samotného vzniku až po súčasnosť životodarnú energiu. Vláda Slovenskej republiky vyslovuje hlbokú vďaku ľuďom, za každodennou prácou ktorých stojí úspech Slovenska. Len vďaka nim sa nenaplnil ani jeden z katastrofických scenárov sprevádzajúcich vznik Slovenskej republiky. Len vďaka nim dnes Slovenská republika požíva úctu, rešpekt a solídny hospodársky rozvoj.


Vláda Slovenskej republiky si uvedomuje túto vážnu zásluhu slovenských občanov a cíti voči nim hlboké záväzky.


Je ústavnou povinnosťou vlády Slovenskej republiky presadzovať národno-štátne záujmy Slovenska, v globalizovanom svete chrániť identitu nášho mladého štátu a posilňovať jeho konkurencieschopnosť!


Je ústavnou povinnosťou vlády Slovenskej republiky presadzovať silnú sociálnu politiku pri rešpektovaní trhovej ekonomiky!


Je ústavnou povinnosťou vlády Slovenskej republiky vytvárať ľuďom žijúcim na Slovensku také sociálne a ekonomické podmienky, aby v pokoji mohli užívať a využívať základné práva a slobody garantované Ústavou Slovenskej republiky! Vláda Slovenskej republiky bude plniť túto ústavnú povinnosť nadovšetko, a to aj v rámci pripravovaného prechodu na spoločnú európsku menu. Životná úroveň občanov štátu, ktorému sa darí medzinárodne a hospodársky, nesmie klesať! Slovensko musí byť moderným, politicky, sociálne a ekonomicky vyspelým štátom, ktorý bude prinášať vysokú úroveň kvality života všetkým jeho slušným občanom, ktorí o túto úroveň stoja a sú ochotní k nej aj prispieť.


Vláda Slovenskej republiky vidí aj dlhy voči histórii - osobnostiam a udalostiam slovenskej vzdialenej či nedávnej minulosti, ako aj voči záchrane a obnove hmotného a nehmotného kultúrneho dedičstva. Každý európsky národ má právo pripomínať si zápas o vlastnú emancipáciu, vidieť vlastné činy v toku dejín, aby z nich čerpal poučenie aj silu do ďalších zápasov, aby napredoval po schodoch pokroku. Vláda Slovenskej republiky bude systematicky rozvíjať rozumný historizmus ako súčasť svojej štátnej politiky. Nedovolí, aby sa slovenské dejiny vyľudňovali, hoci sú plné významných udalostí a vynikajúcich ľudí, počnúc vládnutím starých Slovákov vo Veľkomoravskej ríši, cez stredovek až po začiatok zápasov za národné sebaurčenie v meruôsmych rokoch a boj za demokraciu vrcholiaci v Slovenskom národnom povstaní a vo vzniku samostatnej a slobodnej Slovenskej republiky 1. januára 1993. Vláda Slovenskej republiky bude rovnako viesť, osobitne mladú generáciu, k hlbšiemu vzťahu k štátu, národnej identite, k zdravému vlastenectvu.


Vláda Slovenskej republiky sa v mene dobrej budúcnosti Slovenska bude aj naďalej opierať o pracovitosť, historickú múdrosť a vzdelanie slovenských občanov. Popri zreteľnej sociálnej politike a podpore hospodárskeho rastu musia najbližšie roky existencie Slovenska sprevádzať aj činy vedúce k rozširovaniu vzdelanostnej elity. Pätnásty rok života Slovenska bude pre vládu Slovenskej republiky symbolickým impulzom na predstavenie konkrétnych vládnych programov umožňujúcich mladej generácii bez ohľadu na jej sociálne zázemie nadobúdať vedomosti na najvyššej úrovni doma či v zahraničí.


Vláda Slovenskej republiky želá občanom Slovenskej republiky pri príležitosti 15. výročia vzniku nášho štátu a na začiatku nového roku 2008 spokojný život.


Nech žije a prekvitá naša slobodná a nezávislá Slovenská republika!



Späť


Pridať komentár.

Komentáre Posledný príspevok 13.12.2008 22:47:56
Komentár Meno
Dátum
STAT ROBERTA (Neregistrovaný)
13.12.2008 22:47:56
 

 

 
EFO, s.r.o. Územné plány NajNákup Panorámy, virtuálne prehliadky, virtuálne cestovanie Slovenskom MEEN Ludia a voda
 
  
  O projekte | Právne informácie | Kontakt | © 2006-2017 TERRA GRATA, n.o. vytvoril PROFIT PLUS, s. r. o.